Kontakt os Reservation

Kanosejlads i Skanderborg Sø

 

Kanosejlads på Skanderborg søerne og Tåning å er en naturoplevelse i særklasse.

Skanderborg sø er Jyllands 2. største og via Tåning å og Mossø (Jyllands største sø), er den en del af Gudenåsystemet, men i modsætning til Gudenåen, er Skanderborg søerne ikke så befærdet.

Langs med bredden oplever man en meget varieret natur, fra skove over bølgende kornmarker til engarealer, hvor køerne græsser og nu og da går i vandet for at slukke tørsten.

På en længere strækning sejler man langs med Skanderborg by og ser denne fra sin smukkeste side.

I det åbne vand findes der 3 små øer, der alle har deres egen historie og som med deres beliggenhed i "hver sin ende" af søen, fint egner sig som vendepunkt for turene.

 

kanotur.jpg

 

Foretrækker I lidt mere smult vande, kan man sejle op i Tåning å. Denne tur er indbegrebet at kanosejlads. Åen snor sig stille gennem et smuk landskab og er man heldig, kan man både se isfugle og oddere her. Motorsejlads er forbudt, så al færdsel foregår fredeligt og ved egen kraft.

Ved Fuldbro mølle er åen ført under en vej og igennem et sluseværk, så udturen ender her. Åen er ca. 4 km lang, så turen frem og tilbage kan nemt gøres på en halv dags sejlads.

 

kano-paa-soe.jpg

 

Skanderborg Sø Camping udlejer kanoer med redningsveste til pladsens gæster. I er også velkomne til at medbringe jeres egne kanoer og kajakker når I bor på pladsen.

Er I erfarne roere, er Skanderborg Sø Camping et godt udgangspunkt for en tur ned ad Gudenåen i egen båd. I skal minimum have en overnatning på pladsen, så kan I have jeres bil parkeret her og det er nemt at komme tilbage til Skanderborg med tog når I har nået jeres destination.