Kontakt os Reservation

Vandring i Søhøjlandet

Vandring i et af Danmarks smukkeste naturområder; Det Midtjyske Søhøjland tilbyder et væld af muligheder.

Landskabet er meget varieret og der er både afmærkede stier og fri natur. Her er god plads til at finde ro og stilhed, til at vandre på egen hånd eller deltage i guidede ture.

 

vandrer.jpg

 

Egnens kulturhistorie kan f.eks. også opleves på "Scannerborg ruten", "StoRYturen" eller "Fra Vester Mølle til Gudenåen", hvor QR koder er opsat på interessante steder på ruten og via jeres mobil får I historien i øret eller som tekst. Det kræver bare en scanner, som kan hentes gratis på f.eks. scanlife.com

Vidste I at man kan bestige bjerge i Danmark? I Det Midtjyske Søhøjland findes 15 toppe på mere end 100m over havoverfladen, som nu er kortlagt og beskrevet med GPS positioner og højdemeter. Nogle af dem kan man godt blive forpustet af, men alle kan klares med en almindelig kondition og belønningen er en fantastisk udsigt. Som et ekstra incitament er der opsat koder på toppen og ved foden af "bjergene" og når alle er fundet og registreret på bestigbjerge.dk, kan I optages i "Hall of Fame". Bjergbeskrivelserne kan hentes på "Bestig Bjerge"s hjemmeside eller fåes hos os.

For geocachere findes der ca. 1.000 aktive caches indenfor en radius af 50 km fra Skanderborg Sø Camping, så både begyndere og øvede geocachere vil kunne finde udfordringer i dette skønne område. I kan finde cachene på geocaching.dk

 

Bestig-bjerge.jpg

 

Den meget afvekslende og utrolig flotte natur omkring Mossø samt de vandreruter der er omkring den, er beskrevet i brochuren "Mossø", der kan downloades på Naturstyrelsens hjemmeside eller fåes gratis på Skanderborg Sø Camping.

"Spor i landskabet" har udgivet flere foldere med dejlige, let tilgængelige vandreture i området, ligesom "Visitskanderborg" har udarbejdet en brochure med 12 meget forskellige ture i omegnen.

Derudover har vi mange andre dejlige turforslag og beskrivelser for både korte og længere ture i skovene, gennem mose og det åbne landskab eller langs fjorde med forskelige sværhedsgrader.

Skanderborg Sø Camping er medlem af "WalkingDenmark", hvilket bl.a. betyder at vi er velorienterede om vandremulighederne i vores område, at I har mulighed for at købe eller lave mad på pladsen, at vi har et opholdsrum samt borde/bænkesæt, hvor I kan sidde, at I har mulighed for at få vasket og tørret tøj og udstyr i rimeligt omfang, og at vi kan hjælpe jer med så godt som alle vandrerelaterede spørgsmål.

Kontakt os gerne for yderligere information eller reservation.